Julegavetilbud 2020

Gammelt nytt fra siste nytt fra Leksdalen

Tilbake til et normalt liv igjen

08.10.2013

Hei igjen.                         
Etter lang tids fravær grunnet store smerter i høyre kne siden 1995 så har dette toppet seg det siste året og redusert mine aktiviteter på alle plan.
Dette endte opp med en operasjon 28. mai i år der jeg fikk innsatt en ny kneprotese. Etter store smerter i to måneder etter operasjonen og mye opptrening føler jeg nå at kneet fungerer bra slik at jeg nå har mulighet til å gjenoppta bortimot normal aktivitet igjen slik at også humør og arbeidslyst kommer tilbake.

Etter første turen i fjellet med hundene 21. august tok jeg sjangsen å startet på jaktprøve 3 dager senere, og Cito presterte 2. VK med res-CACIT. i Snåsa
Opptimistisk startet jeg helgen etter på Hjerkin, men Kongsvollterrengene blev for tøffe for nyoperert kne slik at jeg måtte avbryte før semifinalen med store smerter påny. Jeg valgte også av den grunn å trekke Cito fra NM lag og individuelt.

Smertene forsvant etter hvert og full av ny optimisme dro jeg til Skåne for å starte på lavlandsprøver i slutten av september.
Første prøve endte med 2. VK med res.CACIT for Cito. 2 dager etter på neste prøve skadet Cito seg og fikk ett opphovnet venstre forben og selv en Cito i god form trenger alle alle bena for å hevde seg i toppen i tunge beter og store felt med stubbmark.
Chotte var partiets beste søker på første prøve men manglet muligheten på fugl.
På andre prøven, to dager etter, i tunge og høytvokste beter gikk han totalt ut av hånd for meg og blev utslått i første slipp.
Etter to dagers hvile mens jeg dømte en dag, og fulgte Nordisk Pointermatch den neste, slo Chotte til for fullt på SPKs hovedprøve med en 4. SKL i sterk konkuranse med 36 av nordens beste Pointere, bare slått av en Dansk, en Svensk, og en Finsk hund.
Chotte, eller Bjøklunds CR Jackson som han er døpt, er bare 3 1/2 år og har utviklet seg voldsomt etter en dags jakt i Skåne.


10.06.2012
Nå har det gått over to uker siden vi kom hjem fra Riviera del sol, etter 14 fantastiske dager med sol og bading.
Alle Citos valper med Ronja har  nå kommet til sine eiere og Quintas valper er solgt og to av disse kommer til Norge
Etter mye reisefravær nå i vår, må jeg nå jobbe beinhårdt med salg av AXESS hundefor, og mange vil derfor i disse dager motta info i posten om produktene anno 2012. Er det noen som leser dette som ikke har mottatt post så er det bare å ringe 90746834 så tar jeg kontakt.
Jeg søker forhandlere i Oslo, Trondheim, Mo i Rana, Bodø, Narvik, Bardu, Tromsø, Alta og Hammerfest
Mvh Einar.

12.05.2012.

14 dagar ferie
I dag reiser Eva og jeg til Malaga sammen med Lise og John Simonsen til 14 dagers sol og fri fra snø og regn. Jeg vil derfor be alle de som besøker hjemmesiden min om å ta kontakt på meil så ringer jeg opp eller sender melding.
mvh. Einar

N-S-INT.JCH SUCH. Björklunds K. Cito

27.04.2012. To nye valpekull etter Cito:

Ronja 30869/09, fikk den 4. april 1 tispe og 4 hanner. 3 gul/hvite hanner er ledige for salg.  Valpene er lagt ut for salg på finn.no/torget, og der finnes det også bilder av valpene. Dette er et linjeavlet kull med beslektede linjer på begge sider og Bjørklunds Chari er mor til Ronja. Her finnes sterke, høyt premierte blodslinjer på begge sider.
Kontakt Tor Åge Nordvik, +4790510573.


Gråsjøvallens Quinta Adega, S31933/2005, fikk 18. april 9  valper med Cito. Dette er vel den blodkombinasjonen hele Jamtland og Sverige har ventet på i flere år. Sterkere linjeavl på nordiske linjer ispedd Urlo del Vento har vi vel knapt sett tidligere. Jeg har sikret meg parringsvalp som allerede er plasert hos en av mine nærmeste venner.
Om det finnes ledige valper kan, Anna Karin +46706840442, eller John Eric +46703494915, svare på.

Bjørklunds CR Jackson (CHOTTE)

26.04.12.   
Lørdag 21.04, blev "Chotte" 2 år, og han benyttet den dagen til å ta en 3. VK i Sverige, og med 1. AK i Danmark for en måned siden, har han vel påny bevist hvilken lettdresert viltfinner han er. Spennende hund  å starte jakt og vinnerklasser med til høsten.

Bilde av Chotte fra høstjakten

Hjemkommet fra Danmark

30.03.2012
Etter en slitsom hjemtur på 145 mil var jeg hjemme på mandag. Ingen av hundene fikk tellende fuglearbeide i UKK. Chott var eneste hund med stand men hønsen lettet før vi var på jaktbar avstand. Alle hundene blev derfor rangert på søk, stil og reviering og Chott kom på femteplass. De fire beste blev premiert. Alle disse var danske hunder, mens flertallet av de deltagende var utenlandske og dette sier vel litt om kvaliteten på Pointerne i Danmark. I VK. var det 5 kval.partier og kun de med tellende fuglearbeide gikk videre til ettermidagens matcning.
Ingen av mine hunder fikk tellende arbeide og det blev derfor tidlig hjemtur etter en koselig lunsj sammen med gamle og nye hundevenner fra Danmark.

Rapport fra Danmark

23.03.2012.
Etter en lang biltur på mandag kom vi frem til Holbekk, og bor nå i en flott hytte på Holbekk fjordcamping.
Tirsdagen fulgte vi Donna på Derby. Hun fikk ikke tellende fuglearbeide, på tross av sjangser, og kom derfor ikke til finalen.
Onsdag benyttet vi til indreteneste og avslapping.
Torsdag blev det golfdag med min hittil beste runde på 18-huls bane, mens Eva frøs og var litt handikappet.
I dag har vi fulgt Donna i Ak. Fantastisk førsteslipp som blev avsluttet med prima fuglearbeide med presis reis. I et avsluttende 20 minutters slipp for å få topp premie, kom hun i full fart inn foran makker som sto tomt og måtte avslutte dagen med 0 premie. I morgen får hun en ny sjangse  i UKK, mot sin bror Chott i tillegg til mange andre glimrende unghunder med 1. UK.
Søndag blir siste dag i Danmark for Eva og meg med Chott og Cito i VK. 5 partier på formidagen, og avsluttende matchning på ettermidagen for de kvalifiserte for å kåre vinneren av DPKs hovedprøve. Cito er med sin lange erfaring kapabel til å vinne, mens Chott er i knallform for tiden og en fantastisk viltfinner. Men de får kallhard konkuranse fra de mest skarpskodde VK-hunder, fra lavlandsprøver, som finnes i Danmark Sverige og Norge. Søndag kveld etter VK finalen går turen rett hjem via Malmø, Jervsø, Ytterhogdal og Medstugan.
Tirsdag er det ny arbeidsdag, der alle som har bestilt hundefor, mens jeg var borte, skal bli ekspedert.

NOJCH Skipsfjordhønas Funny

Mandag 19.03.2012.
I går kveld kom gladmeldingen fra Wiggo Ditlefsen om at Funny tok 2 VK. med res.Cacit i går og derved har oppfyldt kravet til Norsk Jaktchampionat. I tillegg til alle hennes høye premieringer har hun også oppfyldt kravet til 1. VK NM skog, som ikke er medtatt her.
Bjørklunds K. Cito har få avkomm etter seg i Norge og det er derfor svært gledelig for meg at Funny har vist sin klasse i likhet med alle de andre i utlandet. Cito var også med i går og såg at hans datterson Chott tok 1. AK i Danmark  bare 22 mndr gammel. God fortsetning Wiggo. Vi vil sikkert høre mere om Funny videre fremover.

Ny rapport fra Danmark

Søndag 18/3
Torsdag kveld fikk Bjørklunds CR Jakson, (Chott) hilse på fasaner og rapphøns for første gang i hans unge liv, på Poul Rasmusens fantastiske marker, og vi fikk også sett Pouls hvalpekull etter datteren til Bjørklunds P. Chott og alle de ni hvalpene som er solgt til Norge. 
Som jeg trodde så fikset Chott dette med lavlandsfugl på en utmerket måte med presis reis på begge arter. Stor var forventningene til lørdagens jaktprøve der Chott tok stand på hare to ganger. Siste gang langt ute klappet jeg Chott før jeg ga reisingsordre. Dette var forbudt i Danmark så vi røk ut begge to.
I dagens prøve var vi derfor bedre forberedt begge to og det endte opp med en soleklar 1. AK med 2 fuglearbeider m/reis på rapphøns, og i tillegg fikk han vist sekunderiong tre ganger i makkers tomme stander. Chott var den eneste hund det blev skutt over på hele partiet, og han fikk vist hvilken eminent vilfinner han er.
Chott er nå klar for unghund konkuranseklasse på lørdag, og VK på søndag, sammen med Cito, på DPKs hovedprøve neste helg. Før den tid skal vi heie på hans søster Donna i Dansk Derby tirsdag og onsdag, og Donna i AK på fredag. Alt har gått som planlagt hittil og vi har hviledag i morgen da vi har tre timers kjøring til Holbekk der derby og hovedprøven går.
Takk til alle våre venner som har ringt i kveld og gratulert Chott.
Ny rapport kommer når vi er hjemme over neste helg

15.03.2012.
I dag er det hviledag.
Eva og jeg har opplevd et fantastisk Danmark med grønne greener, og flotte treningsmarker uten fugl for å aklimatisere hundene søksmessig.
En fantastisk Donna til Keld har utklasset mine hunder med å vise et søk i absolutt toppklasse.
Vi bor i et strandhus som tilhører vårt fantastiske vertskap Judith og Keld, som også har servert oss dansk hjemmelaget mat i toppklasse.
Besøket på Hals golfbane i går viste oss at ballene fant frem til greenenene på få slag. En god opplevelse for oss begge etter et langt vinteropphold.
I ettermidag skal Chott få prøve seg på høns og fasan for første gang, og jeg håper han klarer dette like suverent som sin søster Donna som sist helg, på jaktprøve, tok hjem til Keld en flott vandrepremie til odel og eie. 
Ny rapport senere.

Klare for jaktprøver i Danmark

28.02.2012.
Så har det kommet bekreftelse fra min gode venn Keld Nilsen at Cito og Jakson (Chott) er anmeldt til vårprøver i Danmark. Chott er for ung til å starte i AK i Norge, og får derfor tre starter i Danmark. Cito skal starte i VK på DPKs hovedprøve. Cito er en rutinert lavlandshund etter trening og jakt i Sverige og Finland. Chott er en revierende unghund som med sin skarpe nese vil takle lavlandsviltet nokså omgående, men hans problem kan bli harer, men jeg håper dressuren holder. Vi drar ned allerede 12. mars og har med golfkøllene.

Ny parring for Cito.

23.02.2012.
Fredag og lørdag forrige uke blev Gråsjøvallens Quinta Adega, S31933/2005. parret med Cito under et treff I Åre. Dette var den parringen John Eric Ericsson har ventet på. Her blir flere av de sterkeste blodslinjer vi har i de senere og tidligere år samlet i dette kullet. Hele dette kullet tror jeg er bortlovet på foirhånd, men jeg har sikret meg en parringsvalp som jeg vil plasere hos en venn av meg.

Mye besøk på min hjemmeside

    15. februar 2012.
Etter å ha ligget ute ca 9 mæneder har min nye hjemmeside www.bjorklundkennel.com. passert femtitusen besøk.
 Dette tallet tror jeg vil øke betydelig fremover da jeg kommer til å fortsette med å kjempe for tradisjonell linjeavl på Pointe, noe jeg tror mange har innteresse av selv om NPK i dag går i en helt annen retning.

Cito er populær for tiden

Tirsdag 14. februar 2012.
Først kom Charming Jossa på besøk, men både Jossa og Cito viste med all tydelighet at Jossa ankom litt for sent men kommer tilbake.
Så kom Keld Nilsen på besøk fra Danmark med Fugledes Dina og parring fant sted 18. og 19. januar. Valper ventes ca 20 mars. Valper kan bestilles fra Keld på telefon +4551341552, eller hos meg på +4790746834.
Den 22. januar kom Tor Åge Nordvik på besøk med med Ronja, NO30869/09, da var det gått 11 døgn siden første blodet blev observert. Først den 3. og 4. februar fant den erfarne Cito ut at Ronja var klar for parring, 23 døgn etter at løpetiden startet. Valper forventes fødd ca 5. april. Valpekjøpere kan ringe Tor Åge på mobil +4790510573, eller til meg. 
Til neste uke kommer Bodil og John Erik på besøk med en tispe med stjernetreffet Solva/Urlo bak seg for parring med Cito, så her blir Clintblodet forsterket opp til flere ganger. Dato for parring legges ut senere.

Noen går men nye kommer

mandag 19. desember 2011.

Det nærmer seg jul og et urolig pointerår nærmer seg slutten.
Både Kaos og Chott (Bjørklunds C/R Jackson) får nå feire jul med sine nye samboere, Chott i Oslo og Kaos i Meråker. Jeg vil benytte anledningen til å ønske begge et fremgangsrikt nytt år når jeg nå vet at begge har funnet seg godt tilrette som familiehunder.

I går var Trygve og jeg ute og testet Trygves nye unghund, Bjørklunds Lea etter Cepa og Jæger, som nå snart blir 6 mndr.
Og takk Eva og Jæger.
Dette var en fantastisk opplevelse for meg. Jeg må tilbake til Jæmtens Songa og Vifaru, og Bjørklunds Dansess for å finne hunder å sammenligne denne unghunden Leas galopp med. Når vi i tilegg fikk oppleve en jaktlyst på lille Lea som faktisk gjorde at hun konkurerte med både Pia, Cepa og Cito om terenget på et ujamt sneunderlag, så tror jeg Trygve om et års tid kan fullføre det som jeg misslykkes med i år, nemlig derbyseier.
Jeg bruker vanligvis å være sannspådd, så her har du en oppgave fremfor deg Trygve, og jeg vil fortsatt bistå deg med gode råd for at du kan fortsette og forme dette fantastiske individet du skal videreføre, sammen med Borgeflons Pia og resten av familien.

Gode unghunder etter Cito

    Min svenske venn Rolf Sandstrøm har sendt meg følgende meil datert 18/11 2011.:

Hej Einar!
Här kommer en liten rapport över höstens övningar. Det blev verkligen en riktigt bra kull med Cito och Pila!
De har varit lättdresserade och trevliga hundar att ha hemma. Ute i terrängen så är det hundar som revierar mycket bra, söker i god kontakt och väldigt duktiga på att hitta och behandla fågel! Än är de lite omogna och ojämna i sitt söket. De två tikar som har löpt är de som har haft bästa trycket i söket. Min har inte löpt ännu, men hennes högsta nivå är riktigt bra!
Alla hundar är utställda och de är Verry Good - Exellent. Två är höftledsröntgade med A-höfter. Denna kull har verkligen imponerat på oss alla!!

Har du någon ny parning med Cito på gång? Jag har eventuellt två stycken som är intresserade, en tik och en hane. Jag ser på din hemsida att du minskar på pointrarna. Det känns verkligen trist att du väljer att göra det då resultatet efter dessa linjer är enastående. Cito kommer du väl att behålla? Här nedanför så ser du resultaten från hösten! Vi ser verkligen fram emot vårsäsongen då det blir några starter till i Ukl och eventuellt någon i Ökl.

Skeirutj Smilla äg. Rolf Sandström, Arvidsjaur
1 Hp Ukl Skogsprov
1 Ukl Fjällprov

Skeirutj Spira äg. Marianne Dalunde, Uppsala
2 Ukl Fältprov
3 Ukl Fältprov

Skeirutj Steira äg. Olov Åman, Arvidsjaur
1 Hp Ukl Skogsprov
1 Hp Ukl  Skogsprov
1 Hp Ukl Fjällprov
1 Ukl Fjällprov 6:a i Fjällpokalen

Vänliga hälsningar/Best regards

Rolf Sandström

[cid:image001.gif@01CCA5D1.B1E62660]

Fristad 1
933 91 ARVIDSJAUR
Tel. vxl.+46(0)960-17580
Direkt tel. +46(0)960-17585
Mobil. +46(0)70-5488344Din overskrift

                                                15.11.2011.

I dag fikk jeg en en mail fra Sverige som refererer til en annen utenlands hjemmeside. Det er tydelig at avlsrådet i NPK også har markert seg negativt på andre områder en å forsøke å avle pointere med utgangspunkt i en en såkaldt avlsindeks som opprinnelig var beregnet på forbedring av rødt trønderfe og husdyravl. Det som av eldre erfarne pointeroppdrettere er kaldt "fjøslista" 
Jeg regner med at avlsrådets formann nå må ut og forsvare seg om de vil at NPK igjen kan oppstå, noen gang i fremtiden, som en klubb som ønsker "pointeren tilbake på pallen", slik de selv sa den gangen det var ønskelig med jaktlige egenskaper som var avlet på gode linjer med dokumentert fartstid.
Jeg vil ikke legge ut selve meilen før NPK har kommentert den. men de som har fulgt med i den pågående debatten om fjøslista, og på den måten vil være oppdatert på hva utlandet har for synspunkter om norsk pointerklubbs avlsråd,må følge med fremover for nå tror jeg klubben blir tvunget til å forandre sin avlspolitikk

Det gremmer en gammel oppdretter som har valgt ut sitt avlsmateriale helt tilbake til 1966 og brukt hele sitt liv på å renavle linjer han har hatt stor tro på, og som jeg fortsatt har god tro på. Men det nytter ikke å fortsette å avle på en rase som breddemessig nå ligger nede med brukket rygg og som det vil ta generasjoner å bygge opp igjen, etter hvert som vi eldre oppdretterne gir opp å forfølge de gode linjene som gjorde pointeren til en ledende rase breddemessig helt til århundreskiftet. Når vi gir opp vil linjene bli bruttog hva skal det avles på da.
Se bare hva som skjedde med Black Lucky når Anders blev borte.
Anders og jeg startet vårt oppdrett på de samme blodslinjer

Din overskrift

                                       14.11.2011

På denne tiden av året er det stille her i Leksdalen. Lite besøk og håpløse jaktforhold. Fredag kommer Marius Frazer for å hente Chott og da er det tilbake bare Cito og Cepa før det kommer en langhåret lita tispe fra Jon Simonsen som jeg håper blir god nok til å bli min neste avlstispe. At jeg pr i dag ikke har hatt en eneste forespørsel fra noen om å overta Cepa som avlstispe viser vel bare hvor langt ned linjeavlede Pointeren har sunket i popularitet i Norge på grunn av avlsrådets håpløse husdyravlspolitikk de senere årene.
Ikke alle pointerfolk er like negative. I dag fikk jeg faktisk en mail fra en av mine kunder og venner som skriver i besjeden.:

Heisan Einar og takk for sist.
Jeg kjøpte en hund fra deg for noen år siden, Av Clinta og Varro. For 3,5 år siden hadde jeg valper på henne med Mofjellets Mozart til Lisbeth Hangås. Nå var ene hannen fra kullet med og vant VM i barmark, han som har den er Kjell Sørum, det står om dette i adressa.no, så det er mye bra fra Bjørklunds, veldig synd synd at du slutter med den fantastiske avelen på fantastiske pointerlinjer, håper jeg fortsatt kan spørre om råd viss det blir flere kull her, har to tisper fra dette kullet jeg hadde. Mvh. Andreas Helskog.

Bilder fra jakten i Troms med Chott

Chott efter første situasjon

Bilder fra jakten i Troms med Chott

Chott før jaktstart

Gratulerer Ville

19.09.11.

Hjemkommet fra jakt på Ringvassøya. Mye regn og skodde. En god del ryper men de satt i tette bjerkeskogen. En flott avslutningsdag med Viggo Ditlefsen som skytter og "Chott" i praktslag ga meg store forhåpninger foran Norsk Derby til helgen.
Stor grattis til Vilho Korteniemi som tok 1. UK på Bjørklunds CR.Roxy i Finland.
3 fra Cepas kull med Radar er nå stilt på prøve med 1. UK som resultat.

Det var liten interesse for Cepas valper med Jæger her i Norge, desverre, og jeg har derfor bestemt meg for å finne en valp fra mitt gamle ES.oppdrett for å avle videre på. Jeg er derfor mottakelig for bud på mine pointere Cito, Cepa, Kaos og Jackson. Jeg vil de skal komme til nye eiere som vil ha de som familiehunder og jakte mye med de.
Opplysninger og data om disse hundene finnes andre steder på denne hjemmesiden, og jeg ønsker ev. bud og opplysnnger om kjøper til min mailadresse eholmvik@frisurf.no 

Dierbybilett til Bjørklunds C/R Jackson

                                              29.08.2011.

Forrige helg helg dro Jackson,(nå kaldt Chott) til Lurudalen i Snåsa på jaktprøve. Lørdag gikk han i 95 minutter uten å komme i fugl, og det regnet kraftig på ettermidagen. Jeg måtte løfte han ut av bilen søndag morgen, men etter åha svømt over elva på morgenen startet første slipp noe ungdommelig, men viser i andre slipp søk av klasse og viser oss et fuglearbeide sopm selv morfar Cito kunne ha missundt ham. Fortsetter sitt gode søk dagen ut og fikk sin 1. UK. Nå skal Keld og søsteren Donna få konkuranse i Norsk Derby.   

Cepa har valper med Jæger.

                              12. juni 2011.
Nå er det tydelig å se at Cepas møte med Borgeflons Jæger den 27. april har gitt resultater.
Bildene under viser at hun også denne gang vil nedkomme med mange valper i likhet med kullet med Radar for ett år siden, og dette er gledelig for de som ikke fikk valper fra forrige kull. Her ligger det mange nye og spennende blodslinjer bak, og jeg vil derfor denne gang prioritere kjøpere som ønsker å starte på prøve med unghundene om de blir gode nok for dette, slik at det blir lettere for meg å bestemme Cepas neste parring.

Gå til Cepa og Jægers valper for å lese om valpene, og til fotoalbummet for å se bilder av valpene, under Cepa og Jægers valper

Cepa i avslappet situasjon

Ny VK-hund etter K.Cito

                           26. mai 2011

Jeg har hatt mye å gjøre den siste tiden med import og salg av Axess hundefor, se www.jegerprodukt.com, og har derfor forsømt min hjemmeside.
I Fuglehunden nr 2/11 er det presantert en ny VK-hund etter K-Cito, nemlig Borgeflons CJ Phi. S 23020/2007   Forsinket gratulasjon til B-O, Lena og Eva.
En meget interesant hund avlsmessig da han har fremvist meget gode jaktlige egenskaper helt fra han var unghund. God viltfinner og stabil.

De fleste av Citos avkommer blir solgt til jegere, for jakt, og det er derfor svært få som stilles på prøver. Av den grunn er det derfor svært hyggelig å se at de få som starter gjør det bra, spesielt i utlandet der de fleste befinner seg. Jeg tror Phi er det tiende Citoavkommet vi får møte i SKL/VK på høstens prøver.
Ikke noe dårlig avlsresultat for en hannhund som Cito som ikke noen gang har vært å finne på avlsrådets såkalte "Fjøsliste".
Kan denne fjøslisten være noe av grunnen til at rasen går sterkt tilbake i Norge, og Trøndelag i særdeleshet, på tross av at vi nå har en meget oppegående og aktiv distriktsrepresentant for NPK.
Jeg vil derfor anbefale alle seriøse oppdrettere i likhet med meg å overse denne listens betydning for avl av gode pointere for jakt og jaktprøver.

Resultat K Citos første barnebarn 11 mnd.

                                     2. april 2011.

Bjørklunds CR Donna NO51018/10, Keld Nilsen, Stokbrovej 25, DK 9370 Hals, fikk
1. UK på markprøve i Danmark

Donna i stand på høns.

Resultater Cito og Pia

                                                 2. april 2011.

5 VK K Cito og 3. VK m CK Borgeflons Pia, SM-kval. Bruksvallarna.

Pia og Einar

Resultat Citoavkom

                                                1.april 2011.

 På tross av NPK,s avlspolitikk så finnes det avkom etter cito også i Norge som gjør det bra. I dag ringte min gode venn Wiggo og fortalte at Cito- datteren Skipsfjordhønas Funny hadde fått 1. VK m/ck i kval. til NM vinter.
 Nokså ufattelig at en hannhund som ikke ligger blandt de 250 beste avlshundene i NPK, kan gi slike vinnerhunder.

Viggo og Funny på full fart mot NM-tittel

Bronsjemedalje til Lucas Bauer

                                             31. mars 2011.

I dag har jeg fått tilsendt et nytt bilde av Lucas Bauer under starten i VM i Holmenkollen. Snakk om konkuransehund.

Her er det full gass fra første "ja"

VM-bronsje til citoavkom

                                               29. mars 2011.

Det er ikke bare på jaktprøver Cito-avkommene gjør det bra.
I VM. i hundekjøring med pulk, 15-16 årsklassen, tok Maria Magdalena Dahl fra Steinkjer, bronsje med Pointeren Lucas Bauer i Holmenkollen 26. mars

Lucas Bauer er den eneste som får bli med opp på pallen.

18 mars 2011


K. Cito har svært få kull etter seg i Norge. Men to kullsøsken fra hans utenlandske kull viste seg frem i Verdal forrige helg.
Borgeflons CF Pelle til Johnny Ekseth tok 1. AK, og Borgeflons CF Pia til Trygve Kolstad tok 1.VK m/CK. Gratulerer så mye til Johnny og Trygve.
Disse to hundene er fra et kull på 7 stk. der 6 av de nå har 1.AK på jaktprøve, og alle i kullet har 1. pr. på utstilling og de fleste med cert, CK. eller HP.

Borgeflons CF Pelle i stand på vinterrype

23 mars 2011

I morgen kl 0500 skulle Eva og jeg starte bilturen til Wiggo og "nord-norsken" for å dømme og delta på Vannøya. Et konstant snøvær fra Verdal til Tromsø og sterk vind opp til kuling på fjellovergangene gjør reisen umulig, og derved går vel også NM-vinter fløyten da disse to prøvene var lagt opp i en sammenheng for å begrense reiseutgiftene.😥

kongepokaler

8/2-2011

Etter en dialog med Marte Ottesen og Ellen B Dobloug i FKF, og tilsendt 40-årsberetning for FKF fra 2005, har vi nå fått klarlagt følgende:
De to såkalte Kongepokalene fra 1984 og 1985 er to miniatyrer til en 5. vandrepokal (kongepokal), som må vinnes tre ganger av samme eier. Ordningen med vandrepokal opphørte i 1986 da det blev oppsatt egen kongepokal til vinner av NM-høyfjell.
Dette innebærer at det kun finnes to nålevende eiere som har to napp i denne vandrepokalen, nemlig Ketil Stokkdal, 1978 og 1981, og Einar Holmvik 1984 og 1985
Ingen andre en disse to kan vinne denne pokalen til odel og eie.
På vegne av oss begge vil jeg nå fremsette et forslag til FKF om en måte vi kan avgjøre hvem av oss som skal ha den tredje miniatyren, i et eget løp, og dermed vinne vandrepokalen til odel og eie.
Jeg vil holde lesere av min hjemmeside orientert om hvordan dette skal avgjøres.

27/1

I dag er det turboføre og + grader. 
*Jeg har lagt ut en forlengelse bakover om K. Citos aner, skrevet av Rolf Framnes i 1985, finns att läsa under fliken Cito  
*Jeg har tatt opp saken med FKF om de falske kongepokalene fra 1984 og 1985. Bilde av de to sammen med den ekte jeg har, legges ut her i tilfelle at noen som kjenner til saken kan gi nye opplysninger tilbake til meg.

orginalen i midten

20/1

20/1
Jeg har nå hatt en fantastisk uke i Spania med mye sol og golf.
Jeg skal nå fortsette redigeringen av hjemmesiden og har startet med litt om meg selv og hundene, og en artikkel om foring av mine hunder, noe jeg vet er litt av grunnlaget for hundenes sterke prestasjoner.
Jeg tar nå frihelg for å teste føreforholdene i fjellet, men håper å fortsette med kompletering av hjemmesiden neste uke.

6/1

God fortsættning på det nye året.

Vi har hatt håpløse jakt og treningsforhold for hundene nå i to måneder med "bottenløst" føreforhold. Alikevel har jeg fått testet min nye unghund, Bjørklunds C/R Jackson, som nå er 6 måneder, og det ser meget LOVENDE ut, og han har derfor nå fått sin egen side her på min hjemmeside.

14/12 NORDISK POINTERMATCH

På grunn av Citos sterke innsats i Sælen blev han tatt ut på det svenske landslaget til Nordisk Pointermatsj i Finland 5. oktober. Sammen med Carina Uhleen og Bjørn Meiel vant det svenske laget med god margin foran Finland og Norge. Danmark stilte ikke lag i år. Den beste individuelle hund blev findske Pasta av Rabelugn til Catarina Sta. Nordenstam
I den påfølgende intern. vinnerklassen kom desverre ikke Cito i fugl. Vinnerklassen blev vunnet av finske TawastianToivotil Michael Grahn

Tawastian Toivo og Cito på veg ut til første slipp i Nordisk pointer match i tett skodde

13/12 K-CITOS STØRSTE BRAGD TIL NÅ.

Cito fikk to muligheter i 2010, til å starte i utlandet for å få sitt internationale jaktchampionat.
På hans f
ørste forsøk, på Svenska Pointerklubbens hovedprov i Sælen 10. september gikk han til topps med 1. SKL. HP. CERT. CACIT, og blev dermed både svensk og internastional jaktchampion.
Dette er vel Citos største bragd til nå på en jaktprøve, og jeg legger derfor ut  Diplomet fra prøven.
De øvrige utmerkelser han fikk vises i fotoalbummet.

Diplomet fra Svenska Pointerklubbens hovedprov.

1/12

Vælkommen till min nya hjemeside, Her kommer jeg att lægge ut nyheter og spesielle hendelser.

Maja - Trygve og Cepas valper

Nyeste kommentarer

09.11 | 18:44

Hej, finns boken i lager för leverans? Hälsningar Åsa

09.11 | 18:30

Hej, finns boken i lager för leverans? Hälsningar Åsa

19.06 | 09:08

Hej Einar. Tusen tack för den fina boken. hoppas allting är bra med dig, här är...

30.01 | 10:08

Hei Carina. Jeg kan ikke huske å ha anbefalt malt kuvom i hundenes ...